Banki értékbecslés

Banki jelzálog hitelezés
Vállalkozói fejlesztési jelzáloghitelek
MNB Növekedési Hitelprogram 

 

Banki Jelzáloghitelezés
 

ház1

 

Egy rosszul árazott ház akár évekig is állhat a piacon, és még a megfelelô összegért felkínált ingatlan is huzamosabb ideig várhat a vevôre. A bankok ezt nem kockáztatják meg, éppen ezért csak annyi hitelt adnak egy-egy lakásra, hogy történjék akármi, pénzüknél legyenek. A fedezeti érték megállapítása ezért mindennél fontosabb, emiatt tér el a banki értékbecslés gyakorlata a hagyományos értékbecslésétôl: a hitelintézetek általában elôre megadott „adatlapos” értékelést követelnek meg, mivel az ilyen papírok jobban áttekinthetôk és ellenőrizhetôk.

A tulajdoni viszonyok, a haszonélvezeti, a használati és az egyéb ingatlanra vonatkozó jogok szintén számítanak. Kevésbé köztudott, de fontos tényezô az ingatlan geometriai méreteinek, azaz a telek hosszabbik és rövidebbik oldalának az aránya is. Ez utóbbi leginkább üres vagy beépítésre alkalmas ingatlanok esetében nyom sokat a latban.

A legtöbb banknál van lehetôség előzetes értékbecslést kérni, amennyiben nem vagyunk biztosak a végeredményben, vagy időt szeretnénk spórolni. Előfordul, hogy egy vásárlandó ingatlannál, nem ad elegendô hitelt a bank, mert az ingatlant nem azon az értéken fogadja be, amelyet a vevô elfogadott. Ennek elkerüléséért, esetleges foglaló elvesztésének elkerüléséért érdemes elôzetes becslést kérni.

 

Vállalkozói Fejlesztési Jelzáloghitelek
 

növényes

 

Vállalata szeretne beruházni, fejleszteni? Cégünk ingatlanszakmai szempontból megvizsgálja a fejlesztését, szakvéleményt/tanulmányt készít a projektjéhez.

Félkész, építés alatt lévô felépítmények értékbecslését is vállaljuk, tartson az bármely fejlesztési szakaszban!

 

Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitelprogram
 

mnb

 

A Magyar Nemzeti Bank (továbbiakban MNB) által meghirdetett Növekedési Hitel Program I. és II. Pillére, mely a 2004. évi XXXIV. törvény alapján mikro-, kis- és középvállalkozásnak minôsülô cégek finanszírozási helyzetének javítását célozza meg.

A program keretében megkötött hitelszerződés alapján a kölcsön lehívására legkésôbb 2013. augusztus 29-ig van lehetôség.

Milyen célokra használható fel az MNB Növekedési Hitel?
 
Az I. Pillér keretében
  •  új beruházás* finanszírozására,

  • forgóeszköz-finanszírozásra**,

  • az Európai Uniótól igényelt finanszírozáshoz szükséges önrész, illetve elôfinanszírozás biztosítására, vagy

  • az elôzőekben meghatározott célokra az Ügyfél által belföldi hitelintézettôl Magyarországon felvett, forintban fennálló kölcsön vagy pénzügyi lízing kiváltására van lehetőség.

A II. Pillérben az MNB Növekedési Hitelprogram keretein kívül
  • az Ügyfél által belföldi hitelintézettől Magyarországon felvett devizaalapú (azaz külföldi devizanemben fennálló vagy külföldi devizanemben nyilvántartott) kölcsöntartozás vagy

  • pénzügyi lízing forintalapú kölcsönnel való kiváltására van mód.

peliculas de comedia